Veel dingen zie je pas als je erop gaat letten. Geleiderails en voertuigkerende hekwerken zijn daar een voorbeeld van. De behoefte aan deze stalen constructies neemt toe, onder andere omdat momenteel veel wegen in Nederland worden uitgebreid of vernieuwd. Daar heeft Steel Constructions een groot aandeel in.

In de Benelux is het bedrijf uit Geldermalsen namelijk marktleider in de productie van geleiderails. Het bedrijf heeft een eigen productiecapaciteit van zo´n duizend kilometer geleiderail per jaar, wat neerkomt op zo´n 5 kilometer per dag.

De productielijnen van Steel Constructions zijn compleet geautomatiseerd. De rollen staal worden automatisch gestrekt, geponst, geprofileerd en verjongd. Robots stapelen de rails automatisch op. Tegelijkertijd blijft samenwerken met partners mensenwerk. En het is daarin dat Steel Constructions en Straco Heerenveen elkaar hebben gevonden. Sinds dit jaar mag Straco Heerenveen de coating verzorgen van een deel van deze geleiderails. Guus van Gulik: “Ze zochten een partner die flexibel is. En het tempo kan bijhouden, ofwel snel en goed kan leveren. Wij kunnen flexibel inspelen op hun vragen en dragen daarmee bij aan hun hoge leveringssnelheid. Een mooie klant om voor aan de slag te zijn.”

Project details
  • 21 juli 2017Date: