• Metalliseren Shell HDS-6
  • Metalliseren Shell HDS-6
  • Metalliseren Shell HDS-6
  • Metalliseren Shell HDS-6

Eind 2010 is Shell Pernis gestart met de bouw van een geavanceerde fabriek voor de productie van schone diesel met ultralaag zwavelgehalte.
De naam voor de fabriek HDS-6 staat voor HydroDeSulphurisation (ontzwavelen met gebruik van waterstof) en de 6 vloeit voort uit het feit dat er al 5 andere ontzwavelingsinstallaties staan.

De state-of-the-art technologie gebruikt in de HDS-6 is door Shell zelf ontwikkeld en heeft zichzelf inmiddels op verschillende locaties bewezen. De ontzwavelingtechniek is echter niet het enige grensverleggende aan de nieuwe fabriek. Dankzij integratie van de laatste snufjes wordt de installatie een van de meest duurzame en efficiënte raffinagefabrieken ter wereld.
Een geavanceerd communicatienetwerk integreert alle fabrieksinstrumenten met de procescomputers in de centrale controlekamer voor een optimale transparantie en betrouwbaarheid.
Verder worden pijpleidingen en opslagvaten behandeld met aluminium (TSA), waardoor roest onder isolatie wordt voorkomen en de pijpen en vaten wel zes keer zo lang mee gaan.

De werkmaatschappijen van de Brabant Groep hebben de pijpleidingen in opdracht gekregen en zijn eind 2010 en in 2011 behandeld met TSA (Thermal Spray Aluminium) op onze locaties in Oosterhout en Waspik.

Project details
  • 8 december 2010Date: