• Het geheim van Heerenveen
  • Het geheim van Heerenveen
  • Het geheim van Heerenveen

In de vorige editie van Brabant Groep Nieuws stond een artikel over het poedercoaten van de staalconstructie van een
Limburgs winkelcentrum. Straco Heerenveen ontving deze opdracht van Buiting Machinebouw en Staalconstructie BV.

Het was de eerste samenwerking tussen de twee bedrijven. Inmiddels is het project naar grote tevredenheid afgerond. “Alles liep op rolletjes; in één keer goed” zegt Guus van Gulik erover. “Dat is best vermeldenswaard, want het ging om een bijzonder project dat veel esthetische aandacht vroeg.” Reden om nog even door te vragen naar het geheim van Heerenveen.

Guus van Gulik geeft het geheim van Heerenveen graag prijs. Zonder lang te hoeven nadenken, roemt hij zijn kleine maar zeer professionele team dat altijd in staat is om snel te schakelen. “Ze zijn heel flexibel en bereid om op te schalen wanneer nodig. Bovendien hebben we recent enkele technische aanpassingen aan onze machines gedaan, waardoor we nog sneller kunnen switchen tussen kleuren en primers. Zo spelen we in op het fluctuerende werkaanbod, met als accent het poedercoaten op hoog niveau voor een groep vaste klanten. Wie eenmaal bij Straco Heerenveen klant is, blijft ons trouw. Daar zijn we trots op.”


winkelcentrum Stein SHPlaats: Stein
Realisatie: 2016
Tonnage: 115 ton

Het totale project bestaat uit een aantal woon/ appartementen blokken met daartussen drie blokken commerciële ruimtes.

Tussen deze commerciële ruimtes bevinden zich de passages die toegang geven tot het winkelgebied. Deze passages en het centrale gebied worden overdekt met een atrium glaskap. Hierdoor ontstaat een volledig overdekte passage met een aangenaam winkel klimaat.

Ter ondersteuning van de atrium glaskappen wordt eronder  een complexe staalconstructie gebouwd. Deze constructie is qua vorm en afwerking in hoge mate bepalend voor het totale beeld van de passage. De basis vorm bestaat uit oud industrieel gevormde half spanten met in het centrale  middengebied een enorme boom met takken uit staal die een prachtig geheel vormen met de omgeving.

De totale constructie wordt behandeld met een 2 laags poeder coating in een groene sable kleur.

Project details
  • 30 juni 2016Date: