Het behandelen van perronoverkappingen lijkt een extra specialiteit te worden voor Straco Waspik. Voor zowel De Kok Staalbouw als Van den Bersselaar is men druk doende met het bewerken van alle welvingen en buigingen in deze constructies.

De kapconstructie in opdracht van De Kok Staalbouw is bestemd voor een perronoverkapping in Amsterdam, bij de Noordzuidlijn. Een architectonisch hoogstandje!

Dat geldt zeker ook voor de perronoverkapping die in opdracht van Van den Bersselaar wordt bewerkt. Martin Groenendaal: “Deze stationsoverkapping wordt geplaatst in Den Haag, bij de Erasmuslijn. Het gaat om grote spanten en zware onderdelen waaronder thermisch verzinkte kokers om de beweegbare kap mee te sluiten. Deze stralen en metalliseren we. Het werk is in week 43 gestart en moet eind week 53 klaar zijn. In de eerste twee weken van 2016 wordt de stationsoverkapping namelijk gemonteerd.

Werken onder tijdsdruk is voor ons niet nieuw. Wel hebben we door het consequent gaan werken volgens de richtlijnen van onze kwaliteitscertificaten zoals ISO 9001 meer structuur en rust gekregen in de processen.”

Project details
  • 5 februari 2016Date: