• Brug bij Floriade gestraald en gecoat door Straco Waspik
  • Brug bij Floriade gestraald en gecoat door Straco Waspik

Een paginagroot artikel in het Brabants Dagblad op 2-2-2012 gaf in een klap meer bekendheid aan de activiteiten van Straco Waspik. De publiciteit had alles te maken met de straal- en coatwerkzaamheden die Straco Waspik voor de Floriade verzorgde. Dit in opdracht van Aa-Dee Staalbouw in Schijndel. Het ging om het stralen en coaten van de brug die toegang geeft tot de Floriade in Venlo. De brug is nog minstens tot 7 oktober te bewonderen voor bezoekers van deze Wereld Tuinbouw Expo (www.floriade.nl).

De brug is ruim zestig meter lang, ongeveer 10 meter breed en 4,5 meter hoog. Omdat de grootste landbouw- en tuinbouwtentoonstelling ter wereld – die eens in de tien jaar in Nederland wordt georganiseerd – op 5 april openging, zat er voor Straco Waspik veel tijdsdruk op de werkzaamheden.

Walther Stultiens, adjunct-directeur: “Zo´n groot project in zo´n korte tijd lukt alleen met inzet van medewerkers. Die was er en hoe! Een project als dit laat zien hoe betrokken iedereen is. Mensen waren bereid om ´s avonds en in het weekend door te werken om de brug, overigens volgens fantastische architectuur, op tijd af te krijgen. Op het resultaat zijn we allemaal uiterst trots. Grappig genoeg hadden we in het kerstpakket onze collega´s een toegangskaart voor de Floriade cadeau gedaan, nog zonder te weten dat we deze opdracht binnen hadden. Alle positieve publiciteit rondom dit project maakt het natuurlijk voor alle medewerkers van Straco extra leuk om hieraan een bijdrage te hebben mogen leveren.”

Project details
  • 2 april 2012Date: