De Eindhovense vestiging van Petrogas heeft ons benaderd om bij te dragen aan het project Ecluse. Men wil een netwerk van stoom- en condensaatleidingen aanleggen tussen de thermische verwerkingsinstallaties van Indaver/SLECO en een aantal bedrijven in de Antwerpse Waaslandhaven. Dit zal de bedrijven in staat stellen om naar eigen behoefte warmte af te nemen. De leidingen zullen ruim 5 kilometer lang zijn en worden deels ondergronds, deels bovengronds geplaatst.

De afnemers van groene warmte in de Waaslandhaven zijn hoofdzakelijk bedrijven uit de chemische sector.

Het stoomnetwerk Ecluse zal gebouwd worden door het Nederlandse bedrijf AHP. Dit is een combinatie van de bedrijven A. Hak en Petrogas. Beide zijn gerenommeerde bedrijven die wereldwijd projecten ontplooien. Staalstraal Brabant heeft onlangs de opdracht voor de conservering verworven en is al begonnen met het inwendig en uitwendig stralen en conserveren van deze leidingen.
Een delegatie van Petrogas, die onze locatie bezocht, was zeer onder de indruk van de mogelijkheden, die wij voor dergelijke projecten kunnen bieden.

Ook met deze opdracht kunnen we weer laten zien, waar we goed in zijn: flexibel meedenken met de klant en veel werk in korte tijd op een kwalitatief hoogwaardige manier verwerken.

Project details
  • 21 juli 2017Date: