In het vorige Brabant Nieuws lieten we weten dat ConPipe opnieuw voor de kwaliteit van Staalstraal Brabant had gekozen. We zijn volop voor ConPipe aan de slag. Zo hebben we in een eerste projectfase 84 buizen van 12 meter lang gespoten, ten behoeve van brandbusleidingen.

In opdracht van de klant kregen de buizen een helderrode kleur, zoals gebruikelijk voor brandblusleidingen. Groot was de schrik, toen deze buizen bij nader inzien wit hadden moeten zijn. Inmiddels zijn we bezig met de tweede fase spuitwerk van opnieuw buizen met een lengte van 12 meter. Daarna volgt nog een derde serie. Uiteraard nu wel in het gewenste wit!

Na het spuitwerk worden de buizen met vier tegelijk op een flattrack geladen om via de haven van Antwerpen naar Abu Dhabi verscheept te worden. Abu Dhabi is de hoofdstad van het emiraat Abu Dhabi en van de Verenigde Arabische Emiraten aan de Perzische Golf.

Naast het spuiten van de brandblusleidingen, bewerkten we in opdracht van ConPipe ook 1.000 m² stalen buizen met een glasvezel versterkte epoxy coating. We brachten twee lagen verf aan als basis voor de polyethylene wrapping. ConPipe pakte deze glasvezelcoating ter plaatse bij ons in en zorgde zelf voor het nachtelijk transport naar de haven van Antwerpen om van daaruit verder verscheept te worden, eveneens naar Abu Dhabi. Een plezierige en goede samenwerking! •

Project details
  • 13 augustus 2015Date: