Straco Waspik behandelt alle soorten metaal, van roestvrij en verzinkt staal tot gietijzer en aluminium en niet te vergeten natuurlijk ons vertrouwd koolstof staal. Wij bewerken vooral grote objecten, zoals brugdelen, damwanden en zware constructies, zendmasten, maar ook steeds meer pipe-spools voor de petrochemie, alsmede constructies die van brandvertragende coatings worden voorzien. Ook wordt steeds vaker het aanbrengen van metallische deklagen bij ons uitgevoerd.

Kernactiviteit
Onze kernactiviteit is metallisch én ertsvrij stralen en de producten vervolgens voorzien van beschermende natlak systemen en brandvertragende coatings. Maar ook voorzien wij producten van een metallische deklaag zink of aluminium (TSA), dit proces wordt ook wel schooperen genoemd.

Specialismen
De specifieke specialismen van Straco Waspik zijn o.a.:

• Het stralen met staalgrid voor bewerking van (grote zware) koolstof stalen producten.
• Het stralen met ertsvrij straalmiddel (corund en glasparel) voor bewerking van roestvrij staal, gegalvaniseerd staal en producten voor bijvoorbeeld de voedingsmiddelenindustrie.
• Het aanbrengen van complete natlak verfsystemen met de meest uiteenlopende toepassingen.
• Het metalliseren (schooperen) met thermisch gespoten zink- en aluminiumlagen (TSA) voor bruggen, hekwerken en/of pipe-spools voor de petrochemie. Eventueel de metallische laag nog voorzien van deklagen behoort ook tot de mogelijkheden.
• Het aanbrengen van brandvertragende coatings (voor brandvertraging van 30, 60 of 90 minuten) op leidingwerk. Deze werkwijze is steeds vaker van toepassing, zowel in de petrochemie als in de utiliteitsbouw, denk hierbij aan steigers, laad- en losarmen, parkeergarages, sporthallen, zwembaden, kantoorpanden, etc.