Staalstraal Brabant conserveert voornamelijk staal dat via de handel aan de grote industrie wordt toegeleverd. Denk hierbij aan platen en profielen voor de scheepsbouw, tankbouw en constructiebedrijven. Ook wordt er steeds meer staal bewerkt voor de petrochemische industrie (handmatige conservering).

Staalstraal Brabant is actief voor de Nederlandse staalhandel en de Europese staalproductiebedrijven. Naast de staalhandel zijn wij ook actief voor de staalconstructie-industrie, de scheepsnieuwbouw, de tankbouw, de petrochemie, weg- en waterbouw en utiliteitsbouw.

Staalstraal Brabant heeft de beschikking over een uitstekende opslagcapaciteit en op verzoek kunnen wij het totale logistieke traject verzorgen, zoals het lossen, de (tijdelijke) opslag van materiaal, het sorteren, het bewerken, het verpakken, het laden en het transport van de bewerkte materialen naar de klant.

De machinale straal- en conserveerlijnen lenen zich ook uitstekend voor de verwerking van watergedragen verven en deze milieuvriendelijke primers zullen in de nabije toekomst een grotere rol gaan vervullen. Op deze manier draagt Staalstraal Brabant bij aan een beter milieu met minder CO2 uitstoot.